Descàrregues

Fulls de càlcul

Aquí aniré penjant alguns fulls de càlcul fets per mi que podrien ser d’utilitat per a d’altres companys. Tret d’alguna excepció, a cada arxiu comprimit que us descarregueu hi trobareu els següents arxius:

    • Arxiu “.ots”: Plantilla del full de càlcul en format LibreOffice. En general és l’arxiu original de treball. Qui no disposi del meravellós programa LibreOffice, amb les mateixes prestacions que el Microsoft Office però gratuït i en català, se’l pot descarregar aquí.
    • Arxiu “.xlt”: Plantilla en format Microsoft Excel. En general és una còpia generada pel LibreOffice, i podria ser que algun format no hagi quedat correcte.
    • Arxiu “.pdf”: Exemple del càlcul en format PDF. Conegut és que d’una versió a l’altra dels programes es poden produir diferències en quant a presentació (o resultats!). Abans de fer servir el full de càlcul comproveu que els resultats obtinguts es corresponen amb l’exemple.

Si algun company vol pujar algun full de càlcul seu estaré encantat de penjar-lo!

ArxiuComentaris
Murillo_Excel-v2.2.zipAquest és el full de càlcul que més acceptació ha tingut entre els meus companys, tot i (o potser per) la seva senzillesa. Realitza el càlcul pas a pas i d'una forma totalment justificada d'un mur de contenció de terres autoportant.
Ncse-02_v2.1.zipRealitza un càlcul simplificat de les forces sísmiques segons la normativa sismorresistent NCSE-02. El full acompanyava l'article que vaig publicar a la revista de l'ACE l'any 2004.
Viga Madera CTE v5.2.zipComprovació d'un forjat de biguetes de fusta segons el CTE, eventualment inclinat en el sentit de les biguetes (no està preparat per a flexió esviada)