Sobre mi

Vaig néixer el gener de 1973 a Barcelona, tot i que de ben petit la meva família va venir a viure a Vilassar de Mar, on resideixo actualment amb la meva dona i els meus dos fills. M’agrada escriure relats de ficció i col·laboro amb aquesta associació sense ànim de lucre.

Vaig cursar la carrera d’Enginyer Industrial a l’ETSEIB, en el seu edifici de la Diagonal de Barcelona, entre el setembre de 1991 i el gener de 1999. El juny de 1997 entro a treballar com a becari a Indus de la mà d’en Manuel Garcia Cabrera, cap del departament de càlcul d’estructures. Ell serà el que em transmetrà la seva passió pel càlcul estructural i, al llarg dels 8 anys que vaig tenir el privilegi d’estar a les seves ordres, em va permetre aprendre d’ell la professió de consultor d’estructures.

El febrer de 2005 deixo Indus i passo a treballar al despatx de càlcul d’estructures de n’Antoni Torrent i Marquès a Vilassar de Mar. Ell es jubila aquell mateix any, i arribo a un acord on em cedeix el seu despatx i em permet gaudir de la seva col·laboració externa. Amb ell tinc l’oportunitat d’aprofundir en un camp apassionant: la patologia d’estructures, disciplina en què l’Antoni Torrent és tota una referència i on acumula una dilatadíssimia experiència de més de 40 anys.

En aquella època entra a treballar amb mi la Cristina Castellano Corchero, amb qui posteriorment m’associo i fundem la societat Consultors d’Estructures del Maresme, S.C.P. Eren temps feliços, on la feina abundava i necessitàvem l’ajuda de més col·laboradors, com en Borja Reverter, el nostre becari més prometedor.

Amb la crisi econòmica del 2008, no obstant, les coses comencen a torçar-se. El sector de construcció residencial, d’on el nostre despatx obtenia bona part dels seus ingressos, desapareix de la nit al dia. El juny de 2011 la persistència de la crisi ens obliga a dissoldre el despatx, convertint-me aleshores, pròpiament, en un professional lliberal.

Des d’aleshores, la veritat, no em puc queixar: segueixo dedicant-me a allò que m’apassiona, la consultoria estructural (ara totalment centrada en el sector de la patologia i la rehabilitació), i a més tinc la sort de poder compatibilitzar-la amb la docència en el mateix camp.

Per a més informació us deixo aquí el meu perfil de LinkedIn.