La dècada ominosa

A vegades la vida dóna sorpreses, com el fet que un projecte del 2006, aturat des del 2008 per culpa de la punyetera crisi, hagi pres vida sobtadament ara i s’estigui construint. En ser el solar entre mitgeres, com sol succeir, ens trobem que el veí s’ha ficat a la nostra propietat i cal modificar les sabates. A l’ajuntar algunes d’elles, convertint-les en sabates combinades de dos pilars, ens trobem amb problemes de tallant. La fonamentació es va projectar, lògicament, segons l’antiga EHE (mal anomenada EHE-98)… segons la qual necessito, per absorbir el tallant, sabates d’un metre de cantell! Però ara ja no hi ha cap problema: es canvia el xip, s’usa l’EHE-08 i tatxan! les sabates tornen a ser de 60 cm de cantell.

Ara ja hem sortit del túnel, però no cal oblidar que durant una dècada, des de 1998 a 2008, vam viure un autèntic calvari per la supressió de la resistència mínima del formigó a tallant. És clar, era l’època de la bombolla immobiliària, del tot pel totxo, dels cotxes oficials per als conserges i l’AVE fins a Valdeborricos, i feia riure apurar el cantell d’una sabata o ajustar els estreps de les bigues.

Dubto que la tornada a la sensatesa de l’EHE-08 tingui alguna cosa a veure amb els nous vents de pudor i austeritat, però sens dubte ho agrairà la cartera del ciutadà, el medi ambient i, sobretot, la coherència cientifico-tècnica.

Un pensament a “La dècada ominosa

  1. Retroenllaç: La dècada ominosa | Zigurat Noticias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.