La “calculocràcia” es reuneix al sopar de Nadal de la ACE

Dijous va ser un gran dia. Com cada any, el bo i millor dels consultors d’estructures, el cos d’elit del calculisme (ecs, quina paraula!), la calculocràcia catalana en definitiva (feliç terme encunyat pel sempre ocurrent Bernabé Farré) es va donar cita per a menjar, beure i plorar-se les penes. L’èxit de la reunió, com sempre, va ser total, i és que no hi ha com incloure el cost del sopar a les quotes per assegurar-te que no hi faltarà ningú! Fins i tot es va apuntar una representació de ACIES, la nostra associació germana de Madrid (anava a dir “la nostra germaneta petita”, però no he tingut el que s’ha de tenir…). Quina concòrdia, quina alegria!

La conferència prèvia la va donar el Sr. Antonio Aguado de Cea. Malauradament no hi vaig poder assistir, perquè la meva segona ocupació em reclamava, a saber: la neteja de caques i mocs i la repressió dels periòdics amotinaments dels canalles, dic de la canalla. Això sí, tothom em va assegurar que va ser una excel·lent conferència.

El sopar es va fer a peu dret, gran idea per evitar les corredisses i cops de colze per pillar una bona taula que hi havia a edicions anteriors, i encara no sabem què vam menjar, però és igual: va ser un sopar al Princesa Sofia i això és el que compta!

Ja amb els torrons el nostre president David Garcia va fer la tradicional entrega dels títols als nou-vinguts. A més del títol de soci d’honor d’Aguado i el títol de soci emèrit de Manuel Garcia Cabrera, atorgats pels seus ben reconeguts mèrits, hi destacaré el títol de consultor ras d’en Luis Chóliz (el destaco a ell no perquè tingui un mèrit especial, és clar, sinó perquè és col·lega meu, un “amiguito del alma” com es diu ara). El blog d’en Chóliz té, a més d’un títol controvertit i pretesament elitista (“Los ingenieros y los demás hombres“), entrades tan sucoses com aquesta, on descobrireu què li passa pel cap a un consultor d’estructures quan s’adona que els càlculs que ha fet estan equivocats (bé, jo ja ho sabia, i qui digui que no li ha passat o menteix o no ha calculat mai).

Després de l’entrega de títols va prendre la paraula Carles Sala, secretari d’Habitatge i Millora Urbana. Va començar lamentant que el Govern no estigués en disposició d’incentivar la construcció, ni l’economia, ni res de res, i demanava comprensió. Bé, si fos veritat que el Govern no incentivés res però pagués nòmines i factures es podria mirar de comprendre. Però com no paga ni nòmines ni factures el que està fent, en realitat, és contribuir activament a l’enfonsament del país. I m’importa un pito si és culpa del govern de la Gene que no sap gestionar o del govern de Madrid que no vol pagar. Aquí us enllaço amb aquesta entrada de GeoJuanjo: no es poden expressar millor les conseqüències dels impagaments.

Amb tot, l’aspecte més cridaner del discurs de Sala va ser el pronòstic que al 2013 la construcció començaria a sortir de la crisi. Malauradament no va explicar com s’hauria de produir tal miracle ni va aportar cap dada que no sapiguéssim, així que ho deixarem córrer i ens estalviarem els comentaris.

Finalment el nostre president va tornar a prendre la paraula per donar-nos, ara sí, una bona notícia: es constituirà una federació de les associacions de consultors d’estructures de les Espanyes. Sembla ser que actualment n’hi ha tres: ACE a Barcelona, ACIES a Madrid i APyCE a València. La unió fa la força, sí senyor!

Un pensament a “La “calculocràcia” es reuneix al sopar de Nadal de la ACE

  1. Retroenllaç: La “calculocràcia” es reuneix al sopar de Nadal de la ACE | Zigurat Noticias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.